Eddy Claesen

Ik ben adviseur familiebedrijven, bemiddelaar, accountant, belastingconsulent en gastdocent en treedt op als externe partij met veel ervaring. Ik ben ook een fanatieke verzamelaar van inspirerende spreuken en quotes die ik deel op mijn blog Eddis Spreuken.

Mijn karaktereigenschappen

Spreken over je eigen karakter is niet evident, maar ik denk dat de volgende begrippen van mij op toepassing zijn: authentiek, what you see is what you get, eerlijk, correct, lief, flexibel, groot verantwoordelijkheidsgevoel, ordelijk, veel zin voor organisatie, ondernemend, goed in zaken doen, energiek en uithoudingsvermogen, (te weinig) sportief, misschien (soms) een klein beetje bazig, extravert, emotioneel, een beetje ijdel en fier, zin voor initiatief, zelfzeker, de vaste wil om iets te bereiken (door hard te werken), kritisch, punctueel trouw/ loyaal aan, artistiek, ... (Echte) slechte karaktereigenschappen kan ik bij mijzelf niet ontdekken... maar ze zullen er ongetwijfeld wel (ergens) zijn...

Als ik toch een poging moet wagen, zou ik een “overdrijving” van de “goede” persoonlijkheidstrekjes noemen! Misschien nog dit: vrienden zeggen mij dat ik NIET standaard ben. En ja.. dat wil ik ook bewust niet zijn...


Metaforen NLP

Enkele metaforen die mijn NLP-medestudenten mij hebben toegewezen:

Interesses
In mensen, in het geheel, in de verschillen, in het brein, in de man-vrouwdynamiek, in de mannelijke - vrouwelijke energie, in androgyne leiding, in het universum, in de kracht van het goede, in het ondernemerschap, in mijn vak als raadgever, in vulpennen, in familiebedrijven, in communicatie, in het gezin, in Yin-Yang, in de natuur, in muziek, in design, in een goed gesprek, in verbondenheid met de mensen, in NLP, in geweldloze communicatie, in MBTI, in enneagram, in kernkwadranten. Een daarnaast ook in studeren, bijleren en kennis opdoen,  in psychologie, filosofie, spiritualiteit, management, rechten, talen, tekenen, fotografie, schilderen, beeldhouwen, binnenhuisarchitectuur, vliegen,..  Enfin er is nog zoveel moois te ontdekken en te leren.

Muziek I film I boeken

Ik hou enorm van muziek. Een leuk concert en een goede film zijn zeker niet te versmaden
Muziek: lounge, popmuziek, new age, easy listening, jazz, dance,
Film: sciencefiction, actie, romantisch, tekenfilm, waargebeurde verhalen, humor,
Boeken: zie mijn bibliotheek die regelmatig zal worden bijgewerkt

Ergernissen

Het gebrek aan “waarden en normen” van sommige mensen, leugens, egocentrisme,
bedrog, luiheid, vooroordelen, ruzie.

Meest recente posts

Schrijf je hier in en ontvang steeds als eerste ons laatste nieuws per mail

Wil je meer weten over onze overnamescan? Of wil je een scan laten uitvoeren om zo gericht je bedrijf verkoopklaar te maken?

Neem dan contact met ons op.