Ik wil mijn zaak overdragen

In alle gemoedsrust je bedrijf overlaten

Leeftijd, gezondheid, een veranderde sociale situatie, nieuwe professionele of persoonlijke uitdagingen, geen familiale opvolging, … Er zijn heel wat redenen om je bedrijf over te laten. Wat je motivatie ook is om een overnemer voor je zaak te zoeken, je wilt dat je bedrijf in goede handen terechtkomt, en je wilt zeker zijn van een vlotte overdracht zonder kopzorgen. En daar helpen de specialisten van Groep Claesen je graag mee.

Anoniem verkoopprofiel

De eerste stap naar een vlotte overdracht? Een grondige blik op je bedrijf om zo gerichte stappen te zetten om het helemaal verkoopklaar te maken. We doen een waardebepaling en stellen een anoniem verkoopprofiel op van je onderneming waarbij we de sterke punten, de potentiële groei en de cijfers in de kijker zetten. Zo zorgen we ervoor dat je onderneming aantrekkelijk is voor kandidaat-overnemers en dat jij je bedrijf kunt overlaten tegen een interessante prijs.

Kopers screenen

Je hebt heel wat jaren keihard gewerkt om je bedrijf op te bouwen. Nu het tijd is om je onderneming over te laten, wil jezeker zijn dat de nieuwe eigenaar jouw bedrijf en personeel een warm hart toedraagt. Daarom onderwerpen we kandidaat-kopers aan een koperscan. Zo achterhaal je onder meer:

Je krijgt een antwoord op vragen zoals:

  • wie de koper is
  • waarom hij interesse heeft in je bedrijf
  • hoe kredietwaardig hij is
  • wat zijn plannen zijn
  • welke synergieën er zijn tussen je bedrijf en eventuele andere bedrijven van de kandidaat-overnemer

Kortom, je ontdekt of er een match is tussen jouw onderneming en de kandidaat-koper. Zo kun je in alle gemoedsrust je bedrijf overlaten.

Onderhandeling en nazorg

Als gespecialiseerde boekhouder-accountants met veel ervaring in overnames zijn we ook de ideale partner om de onderhandelingen voor je te voeren. Kom je tot een akkoord? Dan stellen we de intentieovereenkomst en het uiteindelijke verkoopcontract voor je op. Bovendien zijn we beschikbaar voor de nieuwe eigenaar om met onze kennis van jouw bedrijf de overname en integratie vlot te doen verlopen. We helpen de overnemer en adviseren hem om de juiste operationele, strategische, juridische, boekhoudkundige en fiscale keuzes te maken.

Lees meer over onze diensten rond een bedrijf overlaten

Wil je zorgeloos je bedrijf overlaten? Dan begeleiden wij je graag.

Neem gerust contact op voor meer informatie.