Corporate governance

Corporate governance

Je onderneming goed, efficiënt en verantwoord leiden is een hele opdracht. Zeker wanneer je bedrijf in een groeifase zit, is het leiderschap een zware last om alleen te dragen. Toch is net dan deugdelijk en goed bestuur nodig om op een duurzame en doordachte manier waarde te creëren op lange termijn. De experts van Groep Claesen staan voor je klaar om je te helpen met de implementatie van corporate governance in jouw bedrijf.

Structuren opzetten, expertise benutten

Groeien doe je niet alleen. Corporate governance betekent dat je samen met anderen werkt aan je bedrijf om zo je onderneming verder te professionaliseren en een onderbouwde groei te verzekeren. Wij gaan samen met jou op weg en ondersteunen je in de uitwerking en implementatie van doordachte, werkende structuren en de optimale benutting van interne en externe expertise om zo je ambities te realiseren.

De Code vertaald

De Code Buysse III geldt als het ijkpunt van corporate governance voor niet-beursgenoteerde (groei)bedrijven. Het bevat praktische richtlijnen, aanbevelingen en tips om corporate governance te faciliteren. Als specialist in corporate governance vertalen wij de Code op maat van je onderneming. Concreet? We formaliseren corporate governance in je bedrijf door:

  • overlegmomenten over de toekomst van je bedrijf formeel vast te leggen
  • de agenda van die overlegmomenten op te stellen
  • de nodige expertise naar je bedrijf te halen (bijvoorbeeld via een raad van advies of een familieraad)
  • je professioneel advies te geven en je te begeleiden in elke stap in je groeiproces
  • te waken over het implementatieproces van corporate governance in je bedrijf
  • je een helikopterblik te bieden

Kortom, we zorgen ervoor dat jij in je groeifase op de beste manier aan corporate governance doet.

Wil jij je verzekeren van een vlotte implementatie van corporate governance in je onderneming en zo je groei bestendigen?

Neem dan gerust contact op voor meer informatie.