Waardebepaling bedrijf

Waardebepaling van je bedrijf

Je hebt je dag en nacht ingezet om je bedrijf uit te bouwen tot een mooie, stabiele onderneming. Nu is het tijd voor een andere professionele uitdaging of om te genieten van een welverdiend pensioen. En dus wil je je inspanningen beloond zien en je bedrijf verkopen tegen een correcte prijs. Maar wat is een correcte prijs voor jouw onderneming? Een vraag die je beantwoordt met een waardebepaling door de experts van Groep Claesen.

Risico’s en cashflows

Er zijn twee gouden regels bij een waardebepaling van een bedrijf:

  • hoe minder risico’s, hoe hoger de waarde
  • hoe hoger het potentieel om cash te genereren, hoe meer je voor je bedrijf kunt vragen

In onze waardebepalingen hebben we dan ook veel aandacht voor risicodetectie en mogelijke oplossingen, en de vertaling van toekomstige inkomsten en vrije cashflows naar het heden.

Waarde verhogen

Op basis van een grondige analyse en je cijfers uit het verleden brengen we je risico’s in kaart en stellen we een financieel plan op dat zicht geeft op de cashflows van de toekomst en het financiële potentieel van je zaak. Daarnaast formuleren we een actieplan om risico’s te counteren en zo de waarde van je bedrijf te verhogen.

Waarde ≠ prijs

Een berekening en analyse bepalen de waarde van je bedrijf. Dat betekent niet dat het getal van de berekening en analyse het getal is dat op de verkoopovereenkomst zal staan. Want waarde en prijs zijn twee verschillende zaken. De prijs die je uiteindelijk voor je bedrijf krijgt, hangt af van de onderhandelingen. Ben je geen ervaren onderhandelaar? Dan staan onze experts voor je klaar om je bij te staan tijdens het onderhandelingsproces.

Waarde checken

Wil je een bedrijf kopen? Dan lichten we met plezier dat bedrijf voor jou door en checken we de waarde. Zo ontdek je de sterktes, zwaktes, risico’s en opportuniteiten, en ben je voorbereid om aan de onderhandelingstafel een goede prijs te bedingen.

Kies voor een professionele waardebepaling van je bedrijf.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.