Noodplan

Noodplan

Een ketting is maar zo sterk als zijn zwakste schakel. En ironisch genoeg is de sterkste schakel in de bedrijfsketting – de zaakvoerder –ook de zwakste schakel. Tenminste als de zaakvoerder zijn bedrijf is, en er geen noodplan is om de continuïteit van de onderneming te verzekeren als de zaakvoerder door ziekte, ongeval, overlijden, andere professionele uitdagingen of pensioen niet meer kan of wil ondernemen.

Noodplan bedrijf = levenslijn

Een noodplan voor je bedrijf is de levenslijn die ervoor zorgt dat het voortbestaan van je zaak niet in gevaar komt als jij er niet meer bent of kunt zijn. Het garandeert de continuïteit van je bedrijf wanneer jij – om welke reden dan ook – die continuïteit niet meer kunt verzekeren.

Noodplan bedrijf = risico’s counteren

Een noodplan brengt de risico’s in kaart en bepaalt de acties die nodig zijn om die risico’s te counteren. Zo komt de werking van je bedrijf niet in het gedrang, en voorkom je dat zakelijke beslommeringen het menselijke leed van jou en/of je naasten bij een ziekte, ongeval of overlijden nog versterken.

Noodplan bedrijf = waarde verzekeren

Een noodplan is ook een meerwaarde als jij je bedrijf wilt verkopen. Het toont aan dat je bedrijf zonder jou verder kan. En dat is belangrijk om potentiële kopers te overtuigen. Want een bedrijf dat in grote mate afhankelijk is van de zaakvoerder, is niet interessant om te kopen als die zaakvoerder het bedrijf zal verlaten. Met een noodplan verzeker je dus de waarde van je bedrijf.

Wil je een noodplan voor je bedrijf laten opstellen door een van onze experts?

Neem dan gerust contact met ons op.