Successierechten / erfbelasting

Successierechten en erfbelasting

Eén zaak is zeker: ooit zul je er niet meer zijn. Daaraan kun je niets veranderen. Maar je hebt wél invloed ophoeveel belastingen je erfgenamen moeten betalen op het vermogen dat je hen nalaat. Tenminste, als je nu al de juiste stappen zet om je successie te plannen.

Fiscaal optimaliseren

België is een land met een hoge belastingdruk. Als ondernemer en privépersoon heb je er geen probleem mee om een faire bijdrage te leveren aan de samenleving. Maar … ook de successierechten zijn in België heel hoog. En dat voelt oneerlijk aan. Want je hebt al belastingen betaald op het vermogen dat je je erfgenamen nalaat. Het is dus een beetje unfair dat je erfgenamen nog eens hoge erfbelastingen moeten betalen op dat vermogen. Het goede nieuws? Met de begeleiding van de experts in successierechten van Groep Claesen, kun je nu al de nodige stappen zetten om je erfbelasting fiscaal te optimaliseren.

Overdragen met behoud van levensstandaard

Hoeveel heb je nog nodig om je huidige levensstandaard levenslang te behouden? Die vraag staat centraal wanneer wij je successierechten fiscaal optimaliseren. We bekijken wat je nu al kunt doen om je vermogen op een zo interessant mogelijke manier aan je erfgenamen over te dragen – zonder er zelf op achteruit te gaan – en we helpen je om de juiste stappen te zetten.

Zorgvolmacht en erfovereenkomst

Fiscale optimalisatie is maar een deel van onze dienstverlening. We kunnen voor jou ook een zorgvolmacht opstellen, zodat het onder meer duidelijk is wie belangrijke financiële beslissingen voor jou kan nemen en wie je gelden mag beheren als jij dat zelf niet meer kunt.

Daarnaast zijn we je partner om een erfovereenkomst op te stellen. Zo creëer je een helder en duidelijk draagvlak voor je erfenis binnen je familie, en voorkom je discussies en problemen.

Wil jij je erfbelasting fiscaal optimaliseren? Vertrouw dan op de ervaring en knowhow van de experts in successierechten van Groep Claesen.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.