Winst- en kostprijsberekening

Winst- en kostprijsberekening

Het kost geld om je klanten diensten of producten te leveren. Want je moet als ondernemer ook je personeel, infrastructuur, leveranciers, … betalen. Wil je winst maken? Dan moet je heel precies je kostprijs kennen. En daar helpen de experts in kostprijsberekening van Groep Claesen je graag mee.

Foute kostprijsberekening = minder winst

Dekostprijs is het geheel van directe en indirecte kosten. Vergeet je een (minder evidente) factor in je kostprijsberekening? Dan betaal je daar letterlijk de prijs voor. Want je winst is de marge die je bovenop je kostprijs telt. Schat je de kostprijs te laag in? Dan verkleint je marge en dus je winst. Een probleem dat je voorkomt als je voor je kostprijsberekening vertrouwt op onze expertise.

Meer voordelen

Een goede winstmarge om gezond te kunnen groeien is niet het enige voordeel van een correcte kostprijsberekening. Ken je perfect de kostprijs van je product of dienst? Dan weet je ook precies wat je bodemprijs is, en dus kun je gerichter onderhandelen. Bovendien laat een goede kennis van de kostprijs je toe om goede budgetten op te stellen en je groei te plannen.

Verzeker je winst met een degelijke kostprijsberekening.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.