Financiële audit en analyse

Financiële audit en analyse

Een van de spijtigste aspecten van ondernemen? Tonnen expertise en massa’s passie zijn niet genoeg om van je zaak een succes te maken. Ze zijn een eerste voorwaarde, maar volstaan niet om te slagen in je ondernemerschap. Want daarvoor moet je ook aandacht hebben voor je financiële situatie. Doe je dat niet? Dan onderneem je blind. Met een financiële audit en analyse door Groep Claesen krijg je een helder inzicht in je cijfers en kun je snel schakelen als dat nodig is.

Cijfers visualiseren

Tijdens een financiële audit brengen we je financiële processen in kaart en zoomen we in op de financiële gezondheid van je bedrijf. We visualiseren je cijfers, achterhalen of je voldoende werkkapitaal hebt, en bekijken of de financiële structuren van je onderneming goed in elkaar zitten. Het resultaat van de audit is een puntenkaart met scores op verschillende onderdelen. Zo heb je in een oogopslag een helder beeld van de huidige financiële toestand van je bedrijf.

Oorzaken bepalen en aanpakken

Een financiële audit beperkt zich niet tot een kijk op je cijfers. We koppelen er een grondige analyse aan waarbij we ook aandacht hebben voor de context en de mens. Zijn er problemen? Dan gaan we op zoek naar de oorzaken en stellen we een actieplan op om gericht en in lijn met je wensen, verwachtingen en mogelijkheden die problemen aan te pakken.

Wil je problemen voorkomen en met financieel inzicht in je cijfers ondernemen?

Neem dan contact met ons op voor een financiële audit en analyse.