Bedrijfsoverdracht

Bedrijfsoverdracht

Schenkt je bedrijf je niet meer voldoende uitdagingen? Wil je een andere professionele weg inslaan? Of is het moment aangebroken om te genieten van een volgende fase in je leven en je bedrijf over te dragen aan nieuwe eigenaars of de volgende generatie? Dan staan we bij Groep Claesen klaar om je te helpen met een vlotte bedrijfsoverdracht.

Daarbij beseffen we dat een bedrijf overdragen vaak een emotionele gebeurtenis is. Je neemt als ondernemer afscheid van de zaak waarin en waaraan je elke dag jarenlang met hart en ziel gewerkt hebt. We houden in onze aanpak dan ook rekening met dat gedeelte van jouw overdrachtverhaal.

In vijf fasen naar een succesvolle bedrijfsoverdracht

Groep Claesen heeft een vijfstappenplan ontwikkeld op maat van ondernemers die hun bedrijf zonder kopzorgen, gericht en doordacht willen overdragen.

1. Oriënteren
We gaan samen met jou rond de tafel zitten om je wensen en opties te bespreken en in te zoomen op je motivatie voor een bedrijfsoverdracht. We maken duidelijk waarop je moet letten als je overweegt om je zaak over te dragen, en bekijken welke stappen je al proactief kunt zetten en welke strategische keuzes je het best maakt om je doel te bereiken.

2. Verkoopklaar maken
Via een door onsontwikkelde overnamescan achterhalen we in welke mate je onderneming klaar is om te verkopen. We brengen verbeteringsmogelijkheden in kaart en stellen een plan met concrete acties op om de aantrekkelijkheid van je bedrijf te vergroten.

3. Overnemers zoeken
We maken een anoniem profiel van je bedrijf op. Daarmee zetten we je onderneming in de kijker, trekken we geïnteresseerden aan én achterhalen we aan welke criteria de ideale potentiële koper voor je onderneming moet voldoen. We hebben aandacht voor de mogelijke synergie tussen jouw bedrijf en het bedrijf van de potentiële koper, houden rekening met de plannen van de toekomstige eigenaar en matchen die met jouw wensen.

5. Ondersteunen na de overname
Als de nieuwe eigenaars dat wensen, kunnen ze op ons rekenen om hen te ondersteunen en begeleiden na de overname. Want we kennen het DNA van hun nieuwe bedrijf en kunnen hen helpen om de juiste operationele, strategische, juridische, boekhoudkundige en fiscale keuzes te maken en zo tot een succesvolle overname te komen.

We staan hen bij om de integratie vlot te laten verlopen en hebben daarbij vooral aandacht voor de bedrijfswaarden en het personeel. Want het psychologische aspect bij een overname is erg belangrijk. Zo waken wij ook na de bedrijfsoverdracht over het bedrijf dat jij jarenlang met zoveel enthousiasme uitgebouwd hebt.

Denk je eraan om je bedrijf over te dragen? Of wil je zeker zijn van een vlotte bedrijfsoverdracht?

Neem dan contact met ons op.