Due diligence

Due diligence

Het geheim om een goede prijs te krijgen bij de verkoop van je onderneming? Ervoor zorgen dat je bedrijf een aantrekkelijke bruid is, die ook werkelijk is zoals ze zich voordoet. Want als de potentiële bruidegom net voor het jawoord de sluier oplicht en ontdekt dat zijn toekomstige helemaal niet zo aantrekkelijk is als hij dacht, dan kunnen de onderhandelingen over de bruidsschat opnieuw starten of wordt de bruiloft misschien zelfs helemaal afgelast. Iets wat je met due diligence voorkomt.

Risico’s detecteren

Due diligence betekent letterlijk ‘gepaste zorgvuldigheid’. In een overnamecontext is het beter bekend als een boekenonderzoek. Wil jij je onderneming verkopen? Dan voeren onze specialisten voor jou een vendor due diligence uit. Dat is een microscopisch onderzoek van je bedrijf om alle financiële, fiscale, juridische, commerciële, boekhoudkundige, verzekeringstechnische, ecologische, sociale en aan medewerkers gerelateerde informatie te controleren, en mogelijke risico’s te detecteren.

Gerichte acties ondernemen

Een vendor due diligence laat je toe om gerichte acties te ondernemen en bij te sturen waar dat nodig is. Zo voorkom je problemen in de onderhandelingsfase, want een geïnteresseerde koper zal ook een boekenonderzoek laten uitvoeren om zeker te zijn dat er geen lijken uit de kast vallen. Dankzij een vendor due diligence:

  • zijn je boeken helemaal in orde
  • ken je de antwoorden op alle vragen van potentiële kopers
  • kun je snel alle gevraagde informatie voorleggen
  • maak je een goede indruk
  • vergroot je de kans op een goede prijs voor je onderneming
  • zorg je ervoor dat er een stralend, aantrekkelijk gezicht onder de sluier zit 😉

Waarde voor je geld

Groep Claesen is niet alleen je partner voor een vendor due diligence. Wil je een bedrijf overnemen? Dan onderzoeken we graag de boeken van de onderneming waarin jij interesse hebt. Zo weet je zeker dat je waar krijgt voor je geld en voorkom je onaangename verrassingen.

Wil jij je bedrijf verkopen? Of overweeg je om een bedrijf te kopen? Laat onze experts dan een due diligence uitvoeren.

Neem gerust contact op voor meer informatie.