Ik wil mijn vermogen opbouwen of mijn successie plannen

Zorgzame vermogensopbouw en successieplanning

De mens en de ondernemer zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Daarom kun je bij Groep Claesen niet alleen terecht voor advies en begeleiding bij al je professionele uitdagingen, maar ook voor belangrijke persoonlijke aangelegenheden zoals een efficiënte vermogensopbouw en een doordachte successieplanning.

Onbezorgde financiële toekomst

Groep Claesen streeft een gezonde vermogensopbouw na. Dat betekent dat we op basis van jouw persoonlijke situatie, wensen en verwachtingen de beste weg bepalen om op een goede, eerlijke en duurzame manier te komen tot een financieel en fiscaal geoptimaliseerde opbouw van je vermogen. Zo ben je zeker dat je ook na je pensioen je levensstandaard kunt behouden, en schenk je jezelf een toekomst zonder financiële kopzorgen.

Aandacht voor alle aspecten

Alle beslissingen die je neemt als privépersoon én als ondernemer hebben invloed op de opbouw van je vermogen. Daarom beantwoorden we voor jouw vermogensopbouw vragen zoals:

  • Hoe kun je het best je privévermogen vrijwaren?
  • Wat is de beste opdeling tussen je persoonlijke en professionele financiële middelen en eigendommen?
  • Welke risico’s zijn er verbonden aan je persoonlijke en professionele situatie? En hoe kunnen we die risico’s beperken?
  • Wat zijn je financiële doelstellingen op korte en lange termijn?
  • Wat is de impact van je samenlevingsvorm (gehuwd met huwelijkscontract, gehuwd zonder huwelijkscontract, wettelijk samenwonend, feitelijk samenwonend, …) op je vermogen?
  • Op welke leeftijd wil je met pensioen gaan?
  • Wat wil je met je zaak doen als je metpensioen gaat?
  • Hoe kun jij je levensstandaard ook na je pensioen behouden?
  • Hoe kun je de financiële toekomst van je gezinsleden veiligstellen als er iets met je gebeurt?

Correcte en evenwichtige successieplanning

Je hebt je hele leven hard gewerkt en al flink betaald op het vermogen dat je opgebouwd hebt. Het is dus logisch dat je graag je kinderen of naasten wilt laten genieten van je inspanningen zonder Vadertje Staat daarbij het grote lot te laten winnen. De experts van Groep Claesen helpen je met een doordachte successieplanning om je opgebouwde persoonlijke en zakelijke vermogen op een correcte en evenwichtige manier over te dragen.

De ideale invulling van jouw successieplanning

Jouw wensen en levensstandaard staan centraal in onze successieplanning. Wij werken een plan op maat voor je uit waarbij je op de voordeligste manier nu al schenkingen kunt doen, zonder je levensstandaard te verlagen of de controle over je vermogen te verliezen. Samen zoeken we naar de ideale invulling van je successieplanning.

Een erfovereenkomst = discussie vermijden

Helaas gaat vermogensoverdracht soms gepaard met onenigheid of discussie. Dat kun je voorkomen door een erfovereenkomst op te stellen. Daarin streef je een evenwichtige successie na en leg je – binnen het wettelijke kader – samen met je erfgenamen vast hoe de successie zal verlopen. Wij staan voor je klaar om je daarin te adviseren en begeleiden.

Lees meer over onze diensten rond vermogensopbouw en successieplanning

Streef je naar een gezonde vermogensopbouw en een doordachte successieplanning?

Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie.