Adviseur en conflictbemiddelaar bij familiebedrijven


Familiale opvolging, de begeleiding van familiecharters en forums, coaching bij overnames, bedrijven verkoopklaar maken, het zijn maar enkele voorbeelden van onze expertise waarop jij een beroep kunt doen.


Niet alles wat geteld kan worden telt. En niet alles wat telt, kan geteld kan worden. - Albert Einstein

Overdracht familiebedrijf = emotioneel beladen proces

Een bedrijf overdragen aan de volgende generatie (of verkopen aan een derde) is voor de bedrijfsleider en zijn familie vaak een zéér diep menselijk emotioneel geladen proces. De naderende overdracht aan de volgende generatie is immers één van de meest enerverende periodes in het bestaan van een familiebedrijf. Het niet of onvoldoende aandacht geven aan deze gevoelige problematiek leidt vaak tot zware en onoverkomelijke problemen… De ontelbare voorbeelden die ik persoonlijk ken zijn daar stille getuigen van... Wie kent er in zijn omgeving géén verhaal van een succesvol familiebedrijf dat na de opvolging (of de overdracht) plots niet zo succesvol meer is of zelfs volledig teloor is gegaan.

Professsionele begeleiding = vlotte overdracht

De opvolging in het familiebedrijf is een proces, geen gebeurtenis. Het hoort niet iets te zijn wat je zomaar overkomt, maar eerder iets waar je bewust en liefst onder goede begeleiding mee omgaat … Er komt immers veel op je af, en voor de meesten onder ons is het een soort van ontdekkingsreis. De leiding van de onderneming overdragen en de eigendom én het zeggenschap verwerven, gaan vaak niet vanzelf. Dit proces op een goede en succesvolle manier voltrekken duurt vaak verschillende jaren en loopt over pad vol uitdagingen. Daarom ondersteunen de specialisten van Groep Claesen je graag.

Zoek je een professionele adviseur voor familiebedrijven met een rijke ervaring en kennis? Of wil je jouw (familie)bedrijf verkoopsklaar maken? Neem dan gerust contact met ons op.

Meest recente posts

Schrijf je hier in en ontvang steeds als eerste ons laatste nieuws per mail

Wil je meer weten over onze overnamescan? Of wil je een scan laten uitvoeren om zo gericht je bedrijf verkoopklaar te maken?

Neem dan contact met ons op.