Groep Claesen helpt Vandebroek Interieur met overname


Als adviseur zijn we trots dat we Guido Vandebroek na al die jaren hebben mogen begeleiden bij zijn overdracht. Het tweedegeneratiefamiliebedrijf Vandebroek Interieur bestaat al méér dan 70 jaar en is gekend omwille van zijn uitstekende kwaliteit en vakmanschap. Ook een dikke proficiat aan de 3 overnemers, Jan, Bert en Frank. Véél succes en bedankt voor de fijne samenwerking.

Trio verenigt krachten voor overname schrijnwerkerij

Jan Hendrikx heeft samen met ondernemers Bert Fransens (Cosign) en Frank Machiels (Glas Ceyssens) de schrijnwerkerij Vandebroek Interieur overgenomen. "Toen ik nog klant was bij hen, heb ik vastgesteld dat zij dingen kunnen die bij anderen onmogelijk zijn", vertelt Jan. "Daarom heb ik niet getwijfeld toen Guido Vandebroek aangaf zijn bedrijf te willen verkopen."

Jan Hendrikx is een ontwerper die in 2015 zijn bedrijf Ontwerpbureau Jan verkocht aan Total E (Beringen). Daarna bleef hij als freelancer voor hen actief, vooral in de afdeling voor standenbouw. “De afgelopen jaren heb ik vaak geprobeerd om zelf meubels te maken, maar dat lukte niet zoals ik wilde. Bij Vandebroek Interieur kon ik gelukkig altijd terecht voor vakmanschap en kwaliteit van de bovenste plank. Ik heb van hen geleerd dat niet de machines meubels maken, maar wel de mensen."

Toen Guido Vandebroek vorig jaar aangaf dat zijn bedrijf in de etalage stond, ging er bij Jan een belletje rinkelen. "Ik heb er altijd van gedroomd om schrijnwerker te worden, en dit was mijn kans", zegt hij. “Met Bert Fransens en Frank Machiels vond ik snel twee vennoten die mee in dit project wilden stappen. En zo mogen we ons sinds januari de nieuwe eigenaars noemen."

Alle 15 medewerkers van de Hasseltse schrijnwerkerij blijven aan boord. "Er is nog veel groeimarge in dit bedrijf", aldus Jan Hendrikx. "Hier worden al meer dan 40 jaar erg knappe projecten gerealiseerd, maar de buitenwereld is er te weinig van op de hoogte. Als we aan architecten en andere professionals kunnen tonen hoe goed we zijn, zal de uitbreiding vanzelf volgen."

Heb je als familiebedrijf hulp nodig bij een opvolging of een overdracht? Dan staan wij voor je klaar. Want Groep Claesen begeleidt al meer dan 15 jaar ondernemers bij overnames en overdrachten.

Meest recente posts

Schrijf je hier in en ontvang steeds als eerste ons laatste nieuws per mail

Wil je meer weten over onze overnamescan? Of wil je een scan laten uitvoeren om zo gericht je bedrijf verkoopklaar te maken?

Neem dan contact met ons op.