Corporate Governance: wat is het en hoe werkt het?


Bij het leiden van je onderneming komt veel kijken. Vooral in een groeifase wordt het leiderschap een zware last om zelf te dragen. Precies op dat moment is deugdelijk en goed bestuur - oftewel corporate governance - cruciaal om op een duurzame en doordachte manier waarde te creëren op lange termijn. Maar wat is corporate governance precies? En hoe werkt het?

Corporate governance: samen bouwen aan succes

Corporate governance houdt in dat je samen met anderen werkt aan je bedrijf om zo je onderneming verder te professionaliseren en een onderbouwde groei te verzekeren. Het is een kwestie van structuren opzetten en expertise benutten, een taak waar Groep Claesen je met open armen bij ondersteunt.

 

Corporate governance | Groep Claesen

Je onderneming goed, efficiënt en verantwoord leiden is een hele opdracht. Zeker wanneer je bedrijf in een groeifase zit, is het leiderschap een zware last om alleen te dragen. Toch is net dan deugdelijk en goed bestuur nodig om op een duurzame en doordachte manier waarde te creëren op lange termijn.

Groep Claesen: jouw partner in corporate governance

Groep Claesen is er om je te helpen met de implementatie van corporate governance in jouw bedrijf. We gaan samen met jou op weg en ondersteunen je in de uitwerking en implementatie van doordachte, werkende structuren en de optimale benutting van interne en externe expertise om zo je ambities te realiseren.

De Code Buysse III en Corporate Governance: Hoe zit dat?

De Code Buysse III geldt als het ijkpunt van corporate governance voor niet-beursgenoteerde (groei)bedrijven. Het bevat praktische richtlijnen, aanbevelingen en tips om corporate governance te faciliteren. Als specialist in corporate governance vertalen wij bij Groep Claesen deze Code op maat van je onderneming.

Vraag het ons!

Ben je geïnteresseerd in het verbeteren van je bedrijfsvoering met de hulp van Groep Claesen en onze expertise in corporate governance? Neem dan contact op voor meer informatie: info@claesen.be | +32 89 32 91 10

 

Contact | Groep Claesen

Laat het ons dan weten. Vul het contactformulier in en je hoort snel van ons.

Meest recente posts

Schrijf je hier in en ontvang steeds als eerste ons laatste nieuws per mail

Wil je meer weten over onze overnamescan? Of wil je een scan laten uitvoeren om zo gericht je bedrijf verkoopklaar te maken?

Neem dan contact met ons op.