Fraudepreventie en -detectie: hoe uw bedrijf zichzelf kan beschermen


Het gezegde "Vertrouwen is goed, controle is beter" klinkt ons allen bekend in de oren. Ook binnen bedrijfscontext speelt vertrouwen een grote rol, echter, de preventie en detectie van fraude mag nooit uit het oog verloren worden.

De rol van organisatiestructuur

Hoe loyaal uw werknemers ook mogen zijn, de verleiding om zichzelf een extraatje toe te kennen, kan in sommige gevallen te groot zijn om weerstand aan te bieden. Dit geldt vooral in sectoren waar veel cash geld omgaat en waar werknemers het gevoel hebben dat de organisatiestructuur hen beschermt. Maar wat als we u vertellen dat dit niet zo hoeft te zijn? Wat als uw bedrijf zichzelf kan beschermen door fraudepreventie en -detectie?

 

Fraudepreventie en -detectie | Groep Claesen

Vertrouwen is goed, controle is beter. Dat is ons uitgangspunt in fraudebestrijding. Want hoe loyaal je medewerkers ook zijn, de verleiding om zichzelf een extraatje toe te kennen, kan in sommige gevallen te groot zijn om te weerstaan.

Houd het simpel en duidelijk

Ons advies? Hou het simpel en duidelijk. Zorg ervoor dat uw bedrijfsorganisatie fraude bemoeilijkt, volg uw financiële administratie nauwgezet op, en vermijd situaties waarbij de betalingen en boekhouding door dezelfde persoon gedaan worden. Kortom, schakel fraudepreventie en -detectie in om uw bedrijf te beschermen.

Forensische audit als hulp in fraudepreventie en -detectie

Wilt u weten of er binnen uw bedrijf gefraudeerd wordt? Laat dan een forensische audit uitvoeren door onze forensische auditor. Tijdens deze audit gaat onze auditor grondig door uw boeken om problemen te ontdekken en risico's in kaart te brengen. Dit geeft u de mogelijkheid om gericht actie te ondernemen en fraude preventief of curatief aan te pakken.

Enkele jaren geleden ontdekte wij een fraude gepleegd door een werknemer van maar liefst 250.000 €. De werknemer werd - naar aanleiding van ons onderzoek - twee maal toe (eerste aanleg en beroep) veroordeel tot het terugbetalen van de volledig som. Als dat géén succes is!  

Contacteer ons vandaag nog!

Heeft u hulp nodig bij het opzetten van fraudebestendige processen of wilt u advies over fraudepreventie? Onze ervaren team staat klaar om u te helpen. Neem gerust contact met ons op via info@claesen.be of bel ons op 089 32 91 10.

 

Contact | Groep Claesen

Laat het ons dan weten. Vul het contactformulier in en je hoort snel van ons.

Meest recente posts

Schrijf je hier in en ontvang steeds als eerste ons laatste nieuws per mail

Wil je meer weten over onze overnamescan? Of wil je een scan laten uitvoeren om zo gericht je bedrijf verkoopklaar te maken?

Neem dan contact met ons op.