Fusie of splitsing? De voor- en nadelen uitgelegd


Hebben we het over verschillende eigenaars met bedrijven die elkaar perfect aanvullen, zaakvoerders die gaan voor optimale synergieën, ondernemers die streven naar schaalvergroting om de kosten te verlagen of risico’s te beperken, en concullega’s die hun krachten willen bundelen? Of misschien denken we aan oprichters van een bedrijf die beslissen om elk afzonderlijk verder te gaan.

Fusie of splitsing? De voor- en nadelen

Er zijn talloze redenen om een fusie of splitsing te overwegen. Bij Groep Claesen begrijpen we de complexiteit van deze beslissing en staan we klaar om u te begeleiden bij dit belangrijk proces.

Een fusie kan de ideale oplossing zijn wanneer verschillende bedrijven elkaar perfect aanvullen. Het kan ook een geweldige manier zijn om kosten te verlagen, risico's te beperken, en om een grotere marktaanwezigheid te verkrijgen. Aan de andere kant kan een (partiële) splitsing zinvol zijn wanneer de activiteiten van een bedrijf te divers worden, het management wil focussen op specifieke domeinen, je het risico wil opsplitsen of wanneer het familiebedrijf opgesplitst moet worden onder verschillende kinderen.

 

Fusie en splitsing | Groep Claesen

Een bedrijf splitsen of meerdere bedrijven samenbrengen onder één dak is maatwerk. Er zijn verschillende opties om te splitsen of fusioneren. Je doel, je wensen en je ambities bepalen – samen met je fiscale en financiële drijfveren – welke optie voor jou debeste is. De specialisten van Groep Claesen informeren je graag en begeleiden je met kennis van zaken en een helder plan van aanpak door het hele proces.

Wat uw situatie ook is, een ding is zeker: het resultaat van een fusie of een splitsing moet altijd een verbetering of vereenvoudiging betekenen voor uw onderneming.

Splitsen en fusioneren = maatwerk

Een bedrijf (partieel) splitsen of meerdere bedrijven samenbrengen onder één dak is maatwerk. Er zijn verschillende opties om te splitsen of fusioneren. Uw doel, wensen en ambities bepalen – samen met uw fiscale en financiële motivatie – welke optie voor u de beste is. Bij Groep Claesen kunnen we u hierin adviseren en begeleiden. Met een helder plan van aanpak doorlopen we samen het hele proces.

Contacteer ons!

Een fusie of splitsing kan een grote stap zijn, maar met de juiste begeleiding en ondersteuning, kan het een strategisch voordeel worden. Neem contact met ons op voor meer informatie over hoe we uw onderneming kunnen helpen bij het proces van fusie of splitsing. Contacteer ons voor meer informatie: info@claesen.be | 089 32 91 10

 

Contact | Groep Claesen

Laat het ons dan weten. Vul het contactformulier in en je hoort snel van ons.

Meest recente posts

Schrijf je hier in en ontvang steeds als eerste ons laatste nieuws per mail

Wil je meer weten over onze overnamescan? Of wil je een scan laten uitvoeren om zo gericht je bedrijf verkoopklaar te maken?

Neem dan contact met ons op.