Het reilen en zeilen van bedrijfsoverdracht: alles wat u moet weten


Groep Claesen, uw betrouwbare familiale accountantskantoor en mede auteur van het boek "Uw bedrijf optimaal verkopen' Uw bedrijf optimaal verkopen ~ Boek ~ Larcier-Intersentia  biedt u met veel trots een kloek inzicht aan in het reilen en zeilen van bedrijfsoverdracht. Wist u, dat bedrijfsoverdracht een complex proces kan zijn, doorspekt met zowel professionele als persoonlijke uitdagingen? Maar, wees gerust! Groep Claesen staat klaar om u stap voor stap door dit proces te begeleiden.

Waarom is dit zo belangrijk?

Wanneer u een beslissing neemt om uw bedrijf over te dragen, of dit nu uit vrije wil of uit noodzaak is, zijn er tal van aspecten waar u rekening mee moet houden. Hoe bereidt u uw bedrijf voor op de overdracht? Hoe vindt u de juiste overnemer? Hoe onderhandelt u de verkoop? En hoe zorgt u ervoor dat de overgang soepel verloopt?

 

Bedrijfsoverdracht | Groep Claesen

Schenkt je bedrijf je niet meer voldoende uitdagingen? Wil je een andere professionele weg inslaan? Of is het moment aangebroken om te genieten van een volgende fase in je leven en je bedrijf over te dragen aan nieuwe eigenaars of de volgende generatie? Dan staan we bij Groep Claesen klaar om je te helpen met een vlotte bedrijfsoverdracht.

Onze aanpak

We hebben een stappenplan ontwikkeld dat erop gericht is u te helpen uw bedrijf op een gerichte en doordachte manier over te dragen. Deze stappen zijn:

1. Oriënteren

We bespreken samen je wensen en opties voor bedrijfsoverdracht, maken helder waarop te letten en welke stappen en strategieën je vooruit kunt nemen om je doel te realiseren."

2. Verkoopklaar maken

Via een door ons ontwikkelde overnamescan achterhalen we in welke mate je onderneming klaar is om te verkopen. We brengen verbeteringsmogelijkheden in kaart en stellen een plan met concrete acties op om de aantrekkelijkheid van je bedrijf te vergroten.

3. Overnemers zoeken

We maken een anoniem profiel van je bedrijf, trekken geïnteresseerden aan en identificeren de ideale potentiële koper. We evalueren de synergie tussen jouw en de potentiële koper's bedrijf, en zorgen dat de toekomstige plannen overeenkomen met jouw wensen.

4. Ondersteunen na de overname

Als nieuwe eigenaars kunnen ze, indien gewenst, op onze ondersteuning en begeleiding na de overname vertrouwen. Met onze kennis van het DNA van hun bedrijf, kunnen we hen bijstaan in het nemen van de juiste operationele tot fiscale beslissingen voor een succesvolle overname.

Heeft u nog vragen?

Als u meer wilt weten over hoe we u kunnen helpen, neem dan contact met ons op via info@claesen.be of bel ons op +32 89 32 91 10.

 

Contact | Groep Claesen

Laat het ons dan weten. Vul het contactformulier in en je hoort snel van ons.

Meest recente posts

Schrijf je hier in en ontvang steeds als eerste ons laatste nieuws per mail

Wil je meer weten over onze overnamescan? Of wil je een scan laten uitvoeren om zo gericht je bedrijf verkoopklaar te maken?

Neem dan contact met ons op.